top of page
Modern House
  • Obrázek autoraElterm

Státní dotace na tepelná čerpadla. Poslední šance čerpat dotaci NZŮ.

Tepelná čerpadla se stávají stále oblíbenějším a energeticky úspornějším řešením pro vytápění a chlazení domácností. S rostoucím povědomím o otázkách životního prostředí a potřebě udržitelných postupů se mnoho jednotlivců obrací k tepelným čerpadlům jako schůdné alternativě. Díky vládní podpoře ve formě dotací je to ještě lákavější. Tyto dotace, známé jako NZÚ (Nová Zelená Úsporám), však mají do konce června končit. Tento článek zdůrazňuje důležitost využívání dotace NZÚ a vyzývá jednotlivce, aby zvážili instalaci tepelných čerpadel Elterm, protože budoucí podmínky zůstávají nejisté. Tento proces vám zjednodušíme co nejvíc, s tím, že veškerou dokumentaci spojenou s dotačním programem vyřídíme za vás zdarma.

Tepelná Čerpadla Elterm Aquaterm
Tepelná Čerpadla Elterm Aquaterm

Co jsou dotace Nová Zelená Úsporám?:


Dotace NZÚ poskytované vládou byly nápomocné při podpoře energetické účinnosti a řešení udržitelného vytápění v celé zemi. Tyto dotace povzbudily majitele domů k přechodu z konvenčních systémů vytápění na ekologičtější možnosti, jako jsou tepelná čerpadla. Prostřednictvím dotačních programů jako Nová Zelená Úsporám vláda usiluje o to, aby byla tepelná čerpadla dostupnější pro širší okruh domácností.


Termín konce dotačního programu NZÚ se blíží:


Pro jednotlivce, kteří uvažují o instalaci tepelných čerpadel, je zásadní, aby si byli vědomi toho, že současný dotační program NZÚ bude ukončen do konce července. S tímto nadcházejícím termínem je čas pro ty, kdo chtějí využít finanční podpory nabízené vládou, zásadní. Vzhledem k tomu, že stále nejsou známy nové podmínky nového dotačního programu pro příští rok, využití příležitosti nyní zajišťuje, že dostanete stávající výhody.



Proč zvolit tepelná čerpadla Elterm:


Tepelná čerpadla poskytují efektivní a ekologický způsob vytápění a chlazení domácností. Na rozdíl od tradičních systémů vytápění, které jsou závislé na plynu nebo tuhých paliv, tepelná čerpadla využívají energii přítomnou ve vzduchu nebo zemi, díky čemuž jsou z dlouhodobého hlediska vysoce energeticky efektivní a nákladově efektivní. Tepelná čerpadla nejen snižují emise uhlíku, ale také nabízejí značné úspory energie, což vede k nižším účtům za energie a vyššímu komfortu.


Výhody jednání hned:


Objednávka tepelných čerpadel před vypršením uzávěrky NZÚ nabízí několik klíčových výhod:

  • umožňuje vám využít finanční podporu poskytovanou vládou, díky čemuž je počáteční investice dostupnější.

  • instalací tepelných čerpadel již nyní můžete začít využívat výhod energeticky účinného vytápění a chlazení po celý rok, čímž se zvýší vaše pohodlí a sníží se dopad na životní prostředí.


Nejisté budoucí podmínky:


Vzhledem k tomu, že se současný dotační program NZÚ blíží ke konci, budoucí podmínky a dostupnost dotací na instalace tepelných čerpadel zůstávají nejisté. Těžko předvídat, zda budou nové podmínky stejně příznivé jako stávající program. Pohotovým jednáním si jednotlivci mohou zajistit současné výhody dotace a vyhnout se případnému zklamání, pokud se nové podmínky ukáží jako méně výhodné.


Tepelná čerpadla nabízejí udržitelné a nákladově efektivní řešení vytápění a chlazení pro domácnosti. Vzhledem k tomu, že dotace NZÚ vyprší do konce června, je nezbytné, abyste urychleně zvážili instalaci tepelných čerpadel. Můžete tak čerpat ze stávajících dotací a zajistit si energeticky účinnější a pohodlnější životní prostředí. Využití této příležitosti nyní zajišťuje, že budete mít pozitivní dopad na životní prostředí a zároveň si užívat dlouhodobých úspor a lepšího pohodlí domova.


bottom of page